Propecia: Käärmeöljy vai miespuolisten kaljuuntumisen loppu?

Propecia: muu käyttö hiusten kasvua varten (kaljuuntumisen estämiseksi). Miesten kaljuuntuminen on yleinen tila, jossa miehillä on vähentynyt hiusten määrä, mikä johtaa usein kaljuuntumiseen pään päällä. Tämän tilan katsotaan johtuvan perinnöllisyyden ja tietyn hormonin, DHT: n, yhdistelmästä. DHT myötävaikuttaa lyhyempaan hiusten kasvuvaiheeseen ja vähentää hiusten määrää (katso kaavio). Tämä prosessi johtaa uroskuvion kaljuuntumiseen. Tyypillisesti muutokset alkavat tapahtua joillekin miehille 20-vuotiaina ja yleistyvät iän myötä. Jos hiusten menetys on tapahtunut pitkään, se voi olla lopullinen.

Fpec hyväksyi Propecian vuonna 1997 kaljuuntumisen hoitoon.

Propecia naisille

Propecia Hinta Suomi

Kuten kaikilla lääkkeillä, Propecialla voi olla odottamattomia tai ei-toivottuja vaikutuksia, joita kutsutaan haittavaikutuksiksi. Nämä vaikutukset ovat harvinaisia eivätkä vaikuta useimpiin miehiin. Vain pieni osa miehistä (1–10% tätä lääkettä käyttävistä potilaista) voi tuntea vähemmän seksiä ja / tai vaikeuksia erektiossa. Vielä pienemmällä määrällä (välillä 0,1–1% tätä lääkettä käyttävistä potilaista) voi olla, että yhdynnän aikana vapautuneen siemennesteen määrä on vähentynyt (tämä ei näytä häiritsevän normaalia seksuaalista toimintaa). Kliinisissä tutkimuksissa nämä haittavaikutukset hävisivät miehillä, jotka lopettivat Propecian käytön, ja monilla miehillä, jotka jatkoivat hoitoa. Huolimatta siitä, monet miehet ottavat Propecia-pillereitä stimuloidakseen sukupuolielimiään. Finasteride on niiden aktiivinen periaate. Finasteridi sisältää laktoosimonohydraattia, mikrokiteistä selluloosaa, esigelatinoitua tärkkelystä, natriumtärkkelysglykolaattia, natriumdokuaattia, magnesiumstearaattia, hypromelloosia, hyploosia, titaanidioksidia, talkkia, keltaista rautaoksidia ja punaista rautaoksidia. Finasteridillä on joitain reaktioita: Allergiset reaktiot, mukaan lukien ihottuma, kutina, nokkosihottuma ja huulten, kielen, kurkun ja kasvojen turvotus; siemensyöksyongelmat, jotka jatkuivat hoidon lopettamisen jälkeen; herkkyys ja rintojen suureneminen; masennus; vähentynyt seksuaalinen halu, joka jatkui hoidon lopettamisen jälkeen; kiveskipu, erektiovaikeudet, jotka jatkuivat hoidon lopettamisen jälkeen; miesten hedelmättömyys ja / tai heikko siemennesteen laatu, mikä paranee hoidon lopettamisen jälkeen; harvinaisissa tapauksissa miesten rintasyöpä. Masennus voi liittyä myös Finasteride / Propecian käyttöön. Propecia löytyy Suomista pakkauksissa, joissa on 10, 20, 30, 60, 90 tai 120 pilleriä.

Pillereiden keskimääräinen hinta on AUS 0,55 120 pillerin paketissa. Tätä lääkitystä voidaan käyttää suun kautta.

Lääkärin on määrättävä lääkitys.

Lääketieteellisten tietojen mukaan sibutramiinin kanssa käytettynä finasteridi aiheutti psykoottisen puhkeamisen 30-vuotiaalla miehellä, joka hoiti menestyksekkäästi liikalihavuutta.

Propeciaa eivät voi käyttää naiset ja lapset.

Jotkut tutkimukset osoittavat, että lääke ei vaikuta miesten spermatogeneesiin. Teratologiatutkimuksessa on kuitenkin vähän lääketutkimuksia, kun raskaana olevat tai imettävät naiset käyttävät niitä. On tunnettua, että lääke estää testosteronin muuttumisen dihydrotestosteroniksi, mikä on käyttökelpoista eturauhassyövän ja miesten kaljuuntumisen hoidossa. Finasteridi on kielletty urheilussa, voidaan havaita dopingtesteissä.

Hauska tosiasia: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väitti käyttävänsä Propeciaa.

4 Replies to “Propecia: Käärmeöljy vai miespuolisten kaljuuntumisen loppu?”

  1. Propecia on aika hyvä. Aloitin siitä, koska lääkärini suositteli sitä ja mielestäni se toimii hyvin. Koen joitain pienistä sivuvaikutuksista, mutta se on hinta, joka maksetaan, jos haluat edistystä. Joten sanoisin kaiken kaikkiaan aika hyvältä.

  2. Propecia sisältää Finasteride-nimistä lääkettä. Tämä kuuluu lääkkeiden ryhmään, jota kutsutaan tyypin II 5-alfa-reduktaasin estäjiksi. Propeciaa käytetään miesten hiusten menetyksen hoitamiseen (tunnetaan myös nimellä androgeneettinen hiustenlähtö). Propecia lisää hiusten kasvua päänahassa ja estää hiusten menetystä miehillä. Tätä lääkitystä käytetään miesten kaljuuntumisen (androgeneettinen hiustenlähtö) hoidossa kruunussa ja päänahan keskellä. … DHT-määrän vähentäminen lisää hiusten kasvua ja hidastaa hiusten menetystä. Finasteridi ei vaikuta muiden kehon osien hiuskasvuun. Lue tämä potilastieto ennen PROPECIA-hoidon aloittamista ja joka kerta, kun saat täyttöpakkauksen. Siellä voi olla uutta tietoa. Nämä tiedot eivät vie …

  3. Kaksitoista vuotta sitten huomasin kadottavani hiukseni. Melkein jatkoin Propeciaa, mutta sivuvaikutukset pelättivät minut. Viisi vuotta myöhemmin (seitsemän vuotta sitten) vaimoni kommentoi ohuita hiuksiani, joita en tiennyt minulla. Olin kauhistunut (kaljuus juoksee perheessäni, ja näin sen ensikäden, kun vanhempi veljeni kävi sen läpi lukiossa), joten pääsin Propeciaan ja seitsemän vuotta myöhemmin, minulla on silti hiukseni.

  4. Propecia on vaikuttanut minuun nuorena, hiustenlähtönä. Aloitin äskettäin lääkkeen, Genesis tai Finasteride, käytön. Neljän kuukauden kuluessa sain kokea hiusten kasvun minimaalisilla sivuvaikutuksilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *